Projekt och drömmar

Efter att ha skrivit en lista på saker vi vill göra har jag nu fotat de kommande områdena.

Prio 1 är att fixa en sittplats på framsidan. Det första blir att köpa ett set med litet bord och stolar så vi slipper släpa med oss stolar från baksidan när vi vill njuta av kvällsolen med en tidning och ett glas vin i sommar. Men sedan har vi andra planer också. Så småningom river vi nog upp syrenen och bygger ett tag, så vi kan ha cyklar där. och så en spalje rakt ut från hörnet så vi slipper se cyklarna just då när vi sitter och läder den där tidningen och dricker det där vinet. Jag är liksom redan framme vid planeradet av vilka växter som ska klättra på spaljen. När allt detta sker är inte bestämt. Det beror lite på ur mycket jobb det innebär att fylla igen hålet efter syrenen och lägga dränering och tex plattor.

Sedan vill jag byta fondtapet i köket. Denna har suttit genom båda barnens värsta kladdtid och jag vill inte se fett fläckarna längre. Under regnperioden i juli (!) kan vi nog få till det. Inte så stor vägg….

Och så måste jag någongång måla i badrummen. Blä, hatar den där strukturtapeten med vit färg. Den samlar ju på sig så mycket damm. Miljarder små insjunkna kvadrater. Spackla över allt och måla nåt trevligt låter inte så svårt i mina ögon, men sedan påpekar ju Jan att det är mycket förarbete och så finns ju element, badkar, skåp m.m, och jag vill inte ha hit arga snickaren så vi planerar vidare. Vi har aldrig anlitat hantverkare, så kanske detta kan bli en första gång.

Eller så tar vi hit hantverkare och gör en betydligt större grej. Vårt hus är 98 kvm och nog skulle vi vilja ha ett rum till. Jag vet precis var det ska ligga dessutom. Jag vill bygga ut från vardagsrummet och ha vårt sovrum där, så Vilmer får vårt och vi tar hans som arbetsrum. Det skulle bli perfekt. Vad ska vi med så lång uppfart till? Men men, det verkar inte vra så lätt. Vi bor i kedjehus och kanske får man itne komma så nära grannarna. Jag ska kontakta bygglovshanterare på kommunen så får vi se om vi kan få ett nej direkt. Inte förrän jag blivit överbevisad kan jag släppa det. jag bad Jan överbevisa mig, men han kontrade med att mena att jag fick bevisa för honom att det går att bygga ut där. Så det ska jag göra…..hjälp mig någon!

Och så ska vi måla den två vita väggarna i vardagsrummet. Där har vi ju skapligt högt i tak, så det blir ju ett litet projekt. Men väggarna är lite dassiga så det skulle nog göra stor skillnad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply