Ricinolja i håret

I natt har jag sovit med ricinolja i hårbotten. Nice, eller hur? Jag tryckte flaskan mot hårbotten och tryckte ut lite i taget, som om jag rollade hårbotten. Sedan masserade jag lite lätt, vilket är lite svårt då ricinolja är jättetjockt. Rullade ihop håret, satte på  mig min microfleecehuva.

Jag tvättade ur oljan i morse, och unnade mig då schampoo 🙂 det går att få ur med bara balsam också, men jag hade inte riktigt tiden.

Jag ska se till att göra så här ofta, och hoppas på underverk! Håret känns ganska friskt just nu, men jag vill ha ut det en bit. Tyvärr vill inte mitt hår bli så långt, utan klyver sig när det hamnar i axellängd.

för den som är storförbrukare av ricinolja kan jag tipsa om att Bodystore har specialpris nu. Kolla här.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Ricinolja i håret

 1. Marie-Louise
  12 mars, 2012 at 18:46 (12 år ago)

  Ska håret växa snabbar/bättre med hjälp av Ricinolja? Måste nog testa det i så fall… Hihi kom på nu när jag såg din bild att jag också har en sådan där huva, men jag undrar bara vart den hamnat, blir till att leta. Kram

 2. Carola
  19 mars, 2012 at 14:59 (12 år ago)

  Hmm… är sugen på att prova Ricinolja.
  Det blöir inte kladdigt och så eller flottigt i håret på något sätt? Hur skyddar du sängkläderna från håret på natten? Måste man sova med det i?
  Oj vad jag undrar mycket 🙂

 3. Hanna
  19 mars, 2012 at 17:09 (12 år ago)

  Hej hej! Du behöver inte sova i det, men jag tror det är bra att låta det få sin tid och så mycket vakentid hemma har man liksom inte – lika bra att köra under natten. jag har en huva/huckle över skallen. Det drar ju in lite och kladdar inte så värst mycket. Lägger mest i hårbotten och det mjuka håret runt pannan liksom. Det är en seg olja, som inte alls rinner. En liten kökshandduk på kudden så klarar du den.

  jag brukar ha i när jag vet att jag har tid att tvätta ordentligt dagen efter. jag använder ju inte starka schampon så det kan krävas lite mer mekanisk tvätt (massage) och varmt vatten, så brukar bada och doppa hela huvudet så att säga. Prova och säg vad du tycker!

 4. Carola
  23 mars, 2012 at 08:29 (12 år ago)

  Har beställt hem och ska prova 🙂 Återkommer med åsikter 🙂
  Kom förbi på en fika nånting framöver om ni har lite ledig tid.
  Kram

Leave a Reply