Rödkålssallad med feta, flingsalt och rostade solroskärnor

Jag ska förbereda min favoritsallad till julbordet. Det behövs lite grönt också, eller rött kanske man ska säga!

Jag river rödkål fint med osthyveln och häller på olja med citron. Jag blandar olja och citron själv i en skål bredvid. Sedan får det stå över natten och suga in i rödkålen. Häller på lite extra imorgon, då jag också rostar solroskärnor och blandar i. Feta på toppen och så massor med flingsalt. Jag har en citronvariant på flingsalt som jag nog kommer att använda.

Rödkål innehåller mycket K-vitamin. K-vitamin ser till att blodet kan koagulera. Dessutom är rödkål rikt på C-vitamin, fibrer och antioxidanter. Fibrerna håller magen igång. Antioxidanterna förebygger flera allvarliga sjukdomar och kål har visats sig kunna förebygga flera former av cancer. Nyfiken vital

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply