Simskola på Delfinens sportcenter

 

Vilmers simskola började idag. Han är nöjd nu efteråt, riktigt taggad och vill gärna lära sig simma. Vi upptäckte stället genom Anna som hade anmält Alex och nu fick vi plats i samma grupp. Nästa gång får vi föräldrar inte vara med i simhallen, men det finns fik….och träningssal som man får använda. Kanske en bra idé att stå på löpbandet en halvtimme istället för att sitta i fiket, eftersom man ändå inte får vara med i simhallen från och med nästa vecka 🙂

Ser fram emot våren där uppe i Hågaby. Då kan vi åka hela familjen och Noria kan leka i lekparken utanför under tiden innan man går på promenad eller äter picknick eller så!

Det där med simskola är intressant. Det är rätt svårt att få plats, kostar en del och kräver att man skjutsar och passar tider. Inget av detta är särskilt svårt och känns självklart för oss, men så är det ju inte för alla barn. Dessutom ligger det som ett kunskapsmål i år 3 att man ska kunna simma 25 meter (tror jag det är, är ju inte idrottslärare). Det tror jag kommer att göra att fler föräldrar tänker ”det sköter skolan” och vips har man i vissa skolor en hel drös med barn som inte kan simma. Alla skolor har inte nära till simhall, och dessutom kostar det pengar för skolorna att simma också. och hur lätt är det att lära många barn samtidigt att simma om man saknar badvana i övrigt också. Jag tycker helt kalrt att det borde bli större möjligheter för föräldrar och skolor att gå på simskola. Fler kommunala platser, med subventionerade priser. Det handlar ju om säkerhet, egentligen tycker jag inte att det borde vara ett kunskapskrav för skolor att sköta ens, om jag ska vara ärlig. Det finns tex inget krav på att man ska kunna cykla!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply