Skattmansöbacken

IMG_1083.JPGIMG_1088.JPGIMG_1089.JPG

 

Vi har längtat efter skidåkning sedan nyår då vi åkte några timmar i barnbacken i Gesunda. Idag var det premiär i Skattmansöbacken, och vi åkte dit trots snöoväder när vi vaknade. Vi har aldrig varit där förut och visste inte vad vi hade att förvänta oss.

Det var lilla liften öppen, backen startade mycket brant och det var riktigt mycket tung nysnö överallt så första försöken för barnen var tuffa. De ramlade, grät och var arga. Sedan släppte det för Noria. Vilmer åkte lite bob och slalom i pulkabacken med mig som lift. Efter lite lunch ville han prova igen och lovade mig två åk innan han fick ge upp. Deal! Det blev många fler sedan när han kom på hur han skulle fixa den höga farten. Då var snön lite mer tillplattad.

Lyckad dag på det stora hela. Härligt att vara ute en dag och bli trött i kroppen. Dock blev jag trött för fort, inte riktigt som det ska efter förra helgens sjuka. Blir liksom illamående för lätt…. Men flera åk i slalombacken och bakom Vilmer på boben blev det ändå.

Nu längtar vi ännu mer efter skidåkning på ett ställe med större utbud. Jag googlar flera gånger i veckan men har inte hittat något bra ställe nära där man kan boka bara en övernattning. Det ska liksom veckohyras eller torsdag till söndag och jag vet inte om det funkar riktigt. Jag skulle vilja bo en natt i tex Borlänge och åka i Romme-backarna, men fullt på scandic borlänge och i falun oga skid-vm under sportlovsveckan. Vi får väl se hur länge vintern varar, om det kanske lättar med hotelltrycket efter VM. Tips på boende kanske??

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Skattmansöbacken

  1. Carola
    2 februari, 2015 at 09:14 (9 år ago)

    Åh det är så härligt med skidåkning. Kolla i Orsa grönklitt. Superbra backar för speciellt barnen men även några stycken om man själv vill ha lite brantare. Tar kanske 3,5 timme att åka upp

Leave a Reply