Smala chokladkakor med chili

När jag röjde i skafferiet hittade jag en ask med torkad chili. Chilioljan var slut så jag fyllde den lilla flaskan med olja och några bitar chili. Får väl se om det blir nåt drag i det! Drag var det i chilin i alla fall. Jag skar lite till min kaka och smakade en yttepytteliten bit och höll på att dö 🙂

Därför såg jag med spänning framemot att få veta vad kakorna smakade. När jag väl smakat var liksom degen redan gjord. Jag hittade ett recept på smala kakor med chili. Det receptet hittar du här. Jag hade vanligt vitt mjöl eftersom vi inte hade något dinkelmjöl. sedan tror jag nog att det blev lite mer chili också, ni vet ju hur jag är med mått!

De blev heta, kan jag tala om, men häftiga. Passar perfekt efter en mesig middag!

Välkryddad mat är fanstastiskt gott, men det är även bra ur GI-synpunkt, eftersom flera starka kryddor ökar termogenesen.
Exempel är chili (av alla de slag), ingefära och kanel Gi viktkoll


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply