Smoothie med röda vinbär, omega-3 och probiotika

Har slagit mig ner framför TV:n med en smoothie och en bit mörk choklad. Jag hittade en burk med röda vinbär i frysen och de mixades med vaniljyoghurt och mjölk. Hade också i linfröolja för omega-3 och varsin kapsel probiotika. Vaniljyoghurt är väl inte det bästa direkt, men glömde köpa kesella idag.

Linfröolja är den vegetariska källa som innehåller mest alfalinolensyra och som därmed kan bidra till mest omega 3. Men det gäller att använda oljan kall, i dressing eller i mat som inte hettas upp eftersom fettsyrasammansättningen i linfröolja påverkas i temperaturer över 150 grader. Hettar du till exempel upp linfröolja oxiderar den snabbt. För att bevara fettsyrasammansättningen är det då bättre att ringla linfröolja över färdig varm mat vid serveringen.. Gi viktkoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.