Snabb kycklingrätt med thai red curry

  

”Tack för maten, sa piraten, ville inte diska faten”

Snabbmat kallas väl ofta mat köpt som tex hämtmat. Men det går ju inte snabbare att åka och handla mat än att laga mat hemma. Halvfabrikat äts nog ofta för att det går fort, men det finns ju en massa bra rätter, kombinationer som går lika fort utan att det behöver vara halvfabrikat som tex färdiga köttbullar. Det gäller mest att se till att ha lite av varje hemma, tycker jag. Det är när kylskåpet står halvtomt här hemma som det tar tid, och längst tid tar det ju att få motivation att laga mat av ingenting.

Rätten idag är en riktig snabbmatsrätt. Tinad kycklingfilé i mindre bitar som går fort att steka. Stek i varm panna och  mycket smör. Klicka ner 2-3 tsk thai red curry, en gul lök i stora bitar, paprika i stora bitar och en burk med lättcreme fraisch. Så lite nudlar eller ris till, eller inget alls och ät som soppa.

Jag älskar thaimat. Kryddigt  ska det vara. Jag fick via smartson bli testpilot på Keldas exotic sause förra veckan. Den var ju jättegod den med, men det funkar lika bra med en currypasta i kylen och grädde eller kokosmjöl till. Väldigt mycket billigare blir det ju då också.

Just kyckling, med någon grönsak och någon typ av mjölkprodukt är en vanlig snabbrätt här. Hur ser det ut hos er?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply