Tjejlego

 

Vi älskar lego, en fantastisk leksak där möjligheterna är oändliga, hållbarheten stor och inlärningsmöjligheterna många.

Men jag gillar inte deras nya tänk, med ”Legoupplevelse för flickor”. Varför begränsa? Varför ge bara flickor möjligheten? Är allt annat lego för pojkar då eller?

Jag tror att sådana här begränsningar gör mer skada än nytta. Lansera lila och rosa lego, eller figurer som är unga flickor- men man behöver inte kalla det tjejlego. Jag skulle önska att Lego såg till att skapa fler miljöer ändå. De har lego city med massor av fordon och sådant, men kanske skulle det kunna finnas fler skolor, sjukhus, veterinärer, lekparker osv att bygga upp utan att sätta någon könsetikett på prylarna.

Jag roffade åt mig den där personliga inbjudan till Noria. Vi kanske deltar i tävlingen och kanske vi tittar in på lanseringspartyt- men då gör vi det alla 4 och är det så att de vänder sig mer till Noria än Vilmer, eller om det ska stå ”tjej” eller ”flickor” överallt kan jag nog nästan ta upp det till diskussion där 😉

Här leker barnen ofta tillsammans med samma sak, men Norias grejer, med Vilmer, eller med sådant de fått ihop. De har så klart egna intressen och drar ofta åt olika håll också, men vi behöver ju liksom inte hjälpa dem att separeras.

Litet tillägg 5/4 : intressant artikel idag! Häromdagen tog Vilmer med sig en lego-broschyr hem med tydligt skrivet ”Lego-upplevelse för tjejer” skrivet stort och tydligt. Jag vägrade läsa det!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Tjejlego

 1. Ewa (mamma till 6 döttrar)
  14 januari, 2012 at 21:59 (12 år ago)

  Jag tycker det är underbart med ”tjejlego”. Mina tjejer som vi försökt fått att leka med lego har inte varit intresserade alls på grund av att de tycker det är för mkt ”pojkleksaker”..

  Men med den här tanken så kommer iaf mina tjejer att vilja ha det 🙂 Happy mum!!
  De väntar med spänning på att vår stora leksaksaffär får in detta ”tjejlego” 🙂

 2. Hanna
  14 januari, 2012 at 23:20 (12 år ago)

  Jag tror inte att jag har något emot produkterna, utam dt faktum att de lanseras som någon som tjejer ska ha och uppskatta. Varför inte bara ge ut dem och låta barnen bestämma om man vill leka med dem eller ej?

Leave a Reply