Tvätta håret med havregryn

Idag tvättade jag håret med havregryn för första gången på länge. Jag har varit ltie lat och lyxat med torrschampo de senaste månaderna. Jag gör altlid en torrtvätt mellan varje vattentvätt. Idag kände jag att det behövdes. Håret blir ju hopplöst efter att ha varit hos frissan. Rent, men platt och alldeles för ”fint”, säkert massa silikon i också. Det blir en rejäl ”sistatvätt” med sls-schampo för att få bort eventuella minerlaoljor och silikoner, men först om några dagar!

Resultatet efter en havretvätt förvånar mig varje gång. Håret blir verkligen rent (fast det får ju inte bort tex silikon och mineraloljor, men väl fettet). Håret blir också mer lättstylat och får bättre volym. Det tar inte många minuter heller. Bäst passar det att göra när man har lite tid på sig, för om grynen får vara kvar ett tag blir resultatet bättre. En annan anledning att göra det när man är hemma är att man kanske hinner märka att man är grådassig i skallen. På bilden ser man att det är lite grått upptill. Det kommer jag låta sitta till imorgon, så borstar jag extra mycket då.

Jag mixar havregryn, någon dl räcker, i mixern. Sedan tar jag lite i taget i händerna och masserar in i hårbotten. Jag gnuggar sedan mellan hårtestar, gnuggar extra bakom öronen och försöker täcka in allt når. Jag skakar sedan håret ordentligt och låter sedan vara ett tag, innan jag borsta riktigt länge med svinborsten. Då får hårbotten extra massage också. Havregrynet har då sugit upp fett och borstas bort. Svinborsten gör att det sebum som finns kvar i håret sprids.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Tvätta håret med havregryn

 1. veronica johansson
  5 juni, 2011 at 14:05 (13 år ago)

  VA! Havregryn i håret! det har jag aldrig hört talas om 🙂 men det låter ju lågiskt 🙂 det kanske man skulle prova.
  Ha en skön dag
  Kram från Veronica
  http://blogg.mama.nu/wavva/

Leave a Reply