Valborgsmässoafton

Idag är det valborgsmässoafton, sista april. När jag var yngre betydde det något annat än det betyder nu! Då var det fest från tidiga morgonen, så länge man orkade.

Vi blev bjudna till Anna och Andreas. Jättekul! Vi är precis hemkomna efter att ha varit där sedan kl 16. Vi grillade och pratade. 8 vuxna och 8 barn under 5 år. Kaos kan man tycka, men det gick faktiskt jättefint. Barnen var ute och lekte en del, busade på Alexanders rum och fick lite godis framför TV:n. Anna och Andreas hade fixat jättegod mat och ordnat det kanon, med mat till barnen först och de vuxna sedan. Alla nöjda och glada. Vi fortsätter att förundras över att barnen blir äldre. Det blir allt längre stunder man kan sitta ner båda två. De blir allt mer självgående och i takt med det blir vår vuxentid allt längre.

Deras ork fick styra. De är vanan att lägga sig tidigt och vi har våra rutiner. Men det betyder inte att vi inte kan rucka på dem. De brukar sova 19.45 senast. Idag åkte vi från den 21 ungefär. Barnen är också vana att känna av trötthet, så trots att de har det kul kom båda var för sig och sa att de var trötta. Då var det dags att åka. Vi åkte hem, de fick sin vanliga kvällsfika snabbt och somnade på två blå!  Verkligen två blå, inget tjaft. ”Jag kommer somna direkt” sa Vilmer och gjorde det också. Noria bad om dockan en gång, sedan slocknade hon. Nu kan man bara hoppas att de sover lite lite längre imorgpn, så de får sina viktiga sömntimmar.

Nu blir det film och lite choklad skulle jag tro.

Vad har du gjort

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply