aug
2011
Två sorters focaccia
Till paj och kräftor är det gott med ett smakrikt men lättätet bröd också. Jag har gjort focaccia en gång förut och tyckte det blev så gott.
Jag utgick från Leilas recept på degen men dubblade den i degen, men inte i antalet bitar. Drog ner lite på mängden olja och salt i degen också. Ungefär så här blev min:
1 paket jäst
6 dl vatten (37 grader)
3/4 dl god olivolja
3 msk honung
1.5 msk flingsalt
14 dl vetemjöl
Degen blir ganska lös. Lät jäsa ca 45 minuter innan jag delade den i två delar och platta ut på en plåt med oljad bakplåtspapper. Lät jäsa en halvtimme till.
Sedan trycker jag ut en mängd hål med fingrarna och droppar över olivolja och strör över flingsalt. På det ena brödet tryckte jag ner bitar med fetaost och klippte ner färsk timjan. På den andra tryckte jag ner röda basilikablad från egen odling och körsbärshalvor.
Klara efter ca 12-15 minuter i 220 grader.
Så gott och så beroendeframkallande, det går ju inte att sluta äta.
Pernilla W
7 augusti, 2011 at 23:26 (13 år ago)Åh..! så gott det ser ut 🙂