Alltså, det här med jul!

Jag är så förbaskad glad att vi dragit ner på julkraven. Det ska vara skönt med jul, man ska inte dö på kuppen. I år lär det se ut så här. Tackat ja till de inbjudningar vi fått, alltså från mamma. Pappa, Carro och Henke hit på lunch.

Gör lite godis då och då med barnen, inte för att det är ett krav från någon utan för att små aktiviteter med sina barn vill man väl ha och då kan man lika gärna göra sånt som går att äta!

Jag var till Gränby nyss, skulle köpa liten present till mamma och Amanda som har inflyttningsbjudning ikväll. Det är ju fasen helt hysteriskt. Det är inte ens julveckan än. Vad har hänt? Folk köper dyrare och dyrare julklappar och ojar sig och oroar sig för att det ska bli rätt.

Vi köper ett par julklappar till barnen. En till Amanda och så lite värdinnegåvor. Jag gillar att köpa presenter, men inte under stressade förhållanden.  Jag köper för att vi ska bort, för att jag kommer på en fin anlednig, för att någon gjort något fint, råkat ut för något eller helt enkelt bara förtjänar det. Att vuxna människor ska byta grejer på julen förstår jag inte. ”Oj, undrar vad jag får av svärfar, om han köper dyrare än jag får jag skämmas”- nej, fram för mer avslappnade jular, god mat, glögg och pepparkakor, julgranar som doftar, gregorianska munkar i högtalarna, sovmorgon, spel…..”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply