Alternativ till mjölk

20141030-130026-46826396.jpg

Det går inte åt så mycket mjölk här hemma. Man dricker vatten om man är törstig, helt enkelt. Men till några saker är den viktig för mig, bland annat till kaffet och till morgongröten. Där känner man smaken av mjölk och jag har lite svårt att hitta substitut. Å andra sidan är det inte så mycket!

Ingen missade väl nyheterna om mjölk igår och blev inte så förvånad. För mig har det känns löjligt att tänka sig att vuxna människor ska behöva hinka i sig så mycket mjölk för att ”ha starka ben”. D-vitaminet är tillsatt i mjölken, varför inte bara tillsätta det i något annat, som sin egen smoothie.

Till bakning, pannkakor, smoothies mm går det lika bra med något annat än komjölk. Mandeldryck, sojadryck, hasselnötsdryck, kokosdryck…..bara några exempel. Sedan finns det massor av drycker man kan göra själv. Jag lägger helt enkelt nötter, mandel eller havregryn i blöt under natten, mixar på morgonen, silar genom handduk, blandar i lite linfrö, salt och d+k-vitamin. Perfekt att ha i en större glasbruk med lock i kylen.

Någongång ska jag unna mig en chufamix, för att göra det ännu enklare 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply