Annorlunda köttfärssås?

Kan en köttfärssås vara annorlunda? Kan man säga ”den smakar inte som den brukar”? Hur ligger det till i er familj? Vad brukar ni ha i? Vilken är favoritköttfärssåsen? Var går er gräns för vad man får ha i? Gör du samma typ av sås som du fick när du växte upp?

Hos oss kan den se ut hur som helst, precis som köttfärssåserna mamma gjorde. En köttfärssås är en sås med köttfärs + en massa annat och det där massa andra är olika från gång till gång. Vilket också innebär att barnen inte reagerar på att den inte ser ut som sist.

Idag stekte jag köttfärs med rödlök, vitlök och lite sambal oelek. Sedan i med krossade tomater och lite grädde för att ge såsen en rundare smak. Sedan hade jag i en riven morot, salt och peppar och lät koka ett tag. Sist hällde jag i Icas bönmix. Fullkornsspagetti från Martinas som jag hällde lite linfröolja på för extra omega-3. En god parmesan på. Och en sallad på machémix, körsbärstomater, pumpafrön och basilikaolja på. Barnen slukade sin mat utan att peta ut något. Antar att de inte såg rödlöken för just lök är väl ingen favorit direkt. Ja, salladen hoppade de också över, men det förstår jag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Annorlunda köttfärssås?

 1. bomullshuve
  9 augusti, 2010 at 17:53 (14 år ago)

  Min köttfärssås blir nog aldrig lik gången innan… men man har ju typ samma grund.
  Ett måste i min köttfärssås är Sambal Olek.

  Men, ibland gör jag en lite Thai-inspirerad köttfärssås, i den brukar jag ha på ett ungefär:

  Lök
  Köttfärs
  Champinjoner
  Cocosmjölk
  Röd currypaste
  Ibland kidney bönor
  och annanas

  och salt och peppar så klart! Passar utmärkt till fullkornspasta och de där dagarna man känner för att göra nått helt annat än vanlig köttfärssås om du förstår vad jag menar…

Leave a Reply