Ansiktsmask med banan, honung och havregryn

Jag tänkte att jag skulle prova en ny hemmagjord mask. Snodde en bit på båda barnens kvällsfikabananer. Mosade bananen, hällde på lite honung och sedan havregryn så det tjockade på sig lite.

Banan har jag förstått ska vara bra för torr hy och gör huden mjuk.  Honung verkar antiseptiskt och innehåller flera ämnen som motverkar bakterier. Havregryn är fettgivande. Jag vet inte vad min behöver egentligen. Blä. Både torr och lite rödnarig på sina håll, som inte torkar. Misstänker att jag försöker torka ut för mycket och fått det så torrt att det itne läker. Men vad vet jag.

Jag lade på masken utan att kolla mig i spegeln. Det blev kladdigt och rasade ner på halsen! Och luktade gott, så jag blev sugen. Alltså det går ju att äta 🙂  Sedan masserade jag lite med masken på. När jag sedan skulle skölja av insåg jag att det ärligt talat såg ut som om någon kräkts i mitt ansikte. Blev så full i skratt. Men det kändes skönt i alla fall. Det stack lite i småsåren, kanske kröp honungen in och gjorde sitt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply