Arla-tävling med ”Små citroner gula”

Tävla och vinn!

Jag ser fram emot att gå och se filmen med Carro. Jag älskar att se matlagning på TV men inte så ofta man ser det just med handling. Ofta är det ju tävling, som i Sveriges mästerkock och Halv åtta hos mig, eller som ren inspiration som i alla matlagningsinslag på frukost-TV (som jag ju aldrig ser förutom nu när det vabbas var och varannan dag). Hoppas att man får se sann och härlig matglädje i filmen.

Jag tänkte tipsa om att Arla har en tävling där man kan vinna en årsförbrukning av biobiljetter bland annat. Man ska skicka in sin paradrätt. Vilken är din paradrätt? Tipsa gärna mig också- inte bara Arla 🙂

Jag skickade in en variant av fisksoppa. Fisksoppor dyker ju upp då och då här i bloggen. Men jag hade lite svårt att välja, så kanske blir det ett till recept inskickat.

Igår blev det musslor här hemma. Inte fy skam det heller. Den kan ju göras väldigt lik en fisksoppa där skillnade blir just musslor istället för torsk. Igår gjorde vi en variant med fänkål, gul lök, vitt vin, mycket vitlök, chili, vatten, örtkrydda med ramslök, räkor och så vispgrädde. Allt utom vispgrädden och räkorna var i grytan och puttrade innan jag stoppade i musslorna. När musslorna öppnat sig hällde jag på grädden och räkorna. Jag åt det som soppa, medan barnen och Jan hade fin vit fiberpasta till. Mums! Hur brukar du göra dina musslor?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply