Bananplättar

 

Riktiga semesterbarn har vi nu, lever i pyjamas så länge de får. Och idag slog jag på stort i softartagen, och serverade bananplättar med sylt och glass framför film i vardagsrummet. Det händer inte ofta!

Nu har dock alla kommit igång. Jan och jag förbereder sushimiddag, Vilmer sitter i sandådan och Noria skenar fram och tillbaka och låter som Tarzan. Snart kommer barnens farmor och farfar på kaffe, och har med sig kusin Alexandra också, kul 🙂

Bananplättar:

2.5 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk salt
1 tsk bakpulver

rör i ihop detta och häll sedan ner
3.5 dl mjölk
1 ägg
50 gram smält smör
1 skivad banan

Barnen tyckte det var gott, smakade lite annorlunda än vanliga pannkakor sa Vilmer. Kan tänka mig det, brukar ju inte göra så ”vita” pannkakor annars.

Bananer är en god källa till kalium, C-vitamin, mangan och B6-vitamin. Bananer innehåller också en hel del naturliga sockerarter, sukros, fruktos och glukos, samt fibrer och magnesium. 

Bananer är en av de frukter som innehåller mest kalium. Dessutom innehåller bananer ganska mycket magnesium. Naturligt kalium och magnesium i frukt kan medverka till ett lägre blodtryck. Att äta mycket frukt och grönsaker liksom magra mejeriprodukter är utmärkt vid högt blodtryck. Nyfiken vital

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply