Barnaboken och Felicia försvann

Felicia försvann (inbunden)

Nu har jag snart läst ut den, boken som gett så många besök till bloggen. Jag insåg när jag bloggade om den förut att den verkligen lockar många, många har sökt på nätet på just Felicia försvann och många har hittat till bloggen via en länk från Adlibris.

Plats 33 i lånekön verkade inte ge något heller. Men i måndags hittade jag den på bokbussen som ett snabblån. Jippi! Rev åt mig den direkt och började läsa på en gång. Det är verkligen mcyket speciellt skriven, med små nedstamp i olika tider i hennes liv, hoppande fram och tillbaka. Men så fungerar nog minnet också, och minnesbilder som dyker upp kommer ju liksom inte kronologiskt.

Har du läst den än? Vad tyckte du?

Jag är ju inget stort fan av Anna Wahlgren, vilket jag skrivit tidigare. Klart att hennes metoder kanske funkade, men det betyder liksom inte per automatik att det är bra för det, eller att den lilla människan går vidare som en vuxen människa med självkänslan i behåll eller nära till sina känslor. Dock inte sagt att alla som kört AW heller har fördärvat sina barn, men ni fattar vad jag menar va 🙂

Spännande att läsa dotterns syn på saken. AW syn har man ju läst. I hennes Barnaboken fanns mycket som jag reagerade mycket starkt på, uttryck som kändes som att de passade in på dressyr av djur eller tom inställningar till datorer. Jag har  Barnaboken här hemma (tidig utgåva) , kanske skulle läsa den igen…..Felicia försvann ska jag i alla fall läsa ut nu. Jan kommer vilken sekund som helst,och då ska jag stänga in mig i badrummet, tappa upp ett bad och läsa de sista sidorna.

vad läser du just nu!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Barnaboken och Felicia försvann

  1. Marie-Louise
    15 februari, 2012 at 18:48 (12 år ago)

    Jag läser också Felicia försvann just nu, men jag vet inte riktigt vad jag tycker. Det är precis som du skriver nedstamp i minnen och ett väldigt hoppande bland årtal och minnen och nutid. Lite väl hoppigt kan jag tycka, men visst det är ju så minnet fungerar,. Vissa minnen ger andra minnen och så flyter det säkert ihop men nutiden… Men jag ska uttala mig när jag är helt färdig.
    Jag har också Barnaboken hemma och har också funderingar på att plocka fram den och kika i den igen med ”nya ögon”, fast jag har inte läst mycket i den innan heller. Den passade inte oss som familj iaf kände jag direkt. Kram

Leave a Reply