Hur uppmärksamma denna dag

Jag blir lite trött på alla som klagar på att Alla hjärtans dag är ett kommersiellt trams. Vem har någonsin menat att man måste köpa saker denna dag? Man måste väl itne köpa ett gäng rosor idag av alla dagar. Kärlek handlar inte om att ge bort saker. Alla hjärtans dag handlar, för mig, inte om att köpa blommor just idag, bräcka varandra i romantiska överraskningar just idag. För mig handlar det om att göra dagen till något annat än vad gårdagen var. Jag tycker man ska fira allt man kan, men jag tror att fira förknippas med köpa, medan jag menar att fira lika väl betyder göra, uppleva, uttrycka, uppmärksamma. Några extra minuter på en mysig frukost, att få välja efterrätt, att få mys- och massagestund i vardagsrummet, en extra lång saga mm är nog i långa loppet mer värt än ännu fler leksaker. I alla fall har inte våra barn idag lärt sig att man bör förväntas få någon speciell grej idag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply