Biff med sallad på belugalinser och bovete

Jag sitter nu och lyssnar till kaffebryggarens bubblande och i väntan på kaffet skriver jag några rader om ännu en lyckad middag. Jag älskar att laga mat, när de som äter uppskattar det så! Och inte är det svårt att äta nyttigt när det bli så gott, om man får säga så om sin egen mat.

Igår köpte jag oxbiffar på citygross. De grillade vi, enbart kryddade med salt och peppar. Under eftermiddagen hade jag kokat helt bovete och belugalinser. De blandade jag ner i en sallad. På citygross hade de färdiga salladsmixer för 10 kr så jag slog till på ett par stycken. Idag blev det festmix, som alltså drygades ut med både belugalinser och bovetet och även med smulad fetaost. På det en enkel dressing på olivolja och balsamvinäger. Grillad halloumi och en sås på vispgrädde och sky från steken jag också gjrode idag. Steken lär vi återkomma till imorgon.

Barnen fick även ris till. Den hade vi nog klarat oss utan för de åt massor med bovete och belugalinser. Det gäller att vara lite smart. Ligger de i salladen blir de skrämda av de gröna bladen, men ligger de i en separat skål går det bra. Istället för sallad åt de mycket hericot vertes.

Köttet blev jättegott. Lite svårt för barnen dock. Men i vår familj äter vi nästan alltid samma sak, inte så att barnen får korv när vi äter biff! Så de gnagnde på så gott de kunde och resten av proteinbehovet lär de ha fått i sig av linser och hericot verten. Vilmer har återigen börjat blanda mat. Förr skulle allt ha sin plats, men nu går det bra att blanda ihop och gojsa in allt i sås igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply