Biffar med citron och persilja

Persilja har jag odlat i trädgården. Den trivs tydligen för den kommer uppäven i år, och är på gång redan nu. I veckans matkasse från middax kom fin persilja i påse. Den ingår i dagens middag, köttfärsbiffar med citron och persilja till spännande bulgur.

i köttfärsen hade vi rivet citronskal, mycket hackad persilja, vitlök, ägg, spiskummin, salt och peppar. Det fick steka och sedan hälldes tomatkross på.

Till det bulgur. Först stektes lök, chili och vitlök lätt och sedan hälldes bulgur, kanel och vatten på. Detta kryddades till sist med russin, persilja och citronsaft. Till detta serverades även gräddfil med pressad vitlök.

Persilja innehåller mycket av C-vitamin som är en betydelsefull antioxidant. Den innehåller dessutom ordentligt med betakaroten, som omvandlas i kroppen till A-vitamin, och verkar som antioxidant.

Persilja innehåller antioxiderande flavonoider. En av flavonoiderna är luteolin som förutom att fungera som antioxidant och skydda mot fria radikaler också tros motverka inflammationer, öka förbränningen av kolhydrater och stärka immunförsvaret. Nyfiken vital


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Biffar med citron och persilja

  1. Jannica
    17 maj, 2011 at 16:47 (13 år ago)

    När jag försöker göra köttbullar/biffar faller mina alltid isär. Har du något knep?

  2. Hanna
    17 maj, 2011 at 16:49 (13 år ago)

    Jag brukar försöka göra smeten ganska tidigt så den får stå i kylen ett tag och dra ihop sig. Ägg är bättre än bröd/ströbröd tycker jag, både som ”klister” och för gi-värdet. Sedan inte steka så hårt. Men ibland faller de sönder här också 🙂

Leave a Reply