Bulgur kokt i kokosmjölk med goda smaker

Bulgur idag också, men en helt annan variant än de jag gjort förut. Det har liksom inte slagit mig att man kan koka i kokosmjölk för att få det så där härligt krämigt.

Lök, äpple, ingefära och vilök hackades fint och stektes lätt i olja. Kryddade med curry så det blev riktigt gult och hällde på kokosmjölk. Detta kokades lätt i ca 8-10 minuter innan jag saltade. I receptet skulle det ner pressad lime, men det glömde jag, hade säkert passat fint.

Till detta var det salta jordnötter, banan och gurka och det passade jättebra. Kycklingklubbor till också. Barnen tyckte mest om kycklingen, gurkan, bananerna och jordnötterna men åt faktiskt bulgurn också, när de fick veta att de stora bitarna var äpple och inte lök 🙂

Detta måste jag utveckla. Varför laga bulgur och ha sås till, när man kan koka in bulgurn i såsen direkt.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Bulgur kokt i kokosmjölk med goda smaker

  1. Jannica
    18 maj, 2011 at 19:44 (13 år ago)

    Tror du man kan göra så med quinoa eller mathavre? 🙂

  2. Hanna
    18 maj, 2011 at 20:00 (13 år ago)

    Det gör det säkert. Prova. Mathavre har jag faktiskt aldrig ätit, bara matvete och kornris. Ta lite i kokosmjölk i taget om det är så att tex qunioa och mathavre inte suger upp lika mycket.

Leave a Reply