Bikarbonattvätt

 

När jag har god tid på mig och dessutom vill ha ett hår som ska stylas något gillar jag att tvätta håret med bikarbonat. Mitt hår blir lättfixat av det, lite ”hårt” på något vis. Med lite egengjord saltspray efteråt så får håret bra volym utan hårtork.

Jag brukar tvätta håret med bikarbonat när jag bakar. Jag börjar med torrt hår. Häller någon tesked i handen och droppar i lite vatten och gnuggar runt hårfästet runt om hela huvudet. Tar successivt mer vatten  handflatorna och masserar runt i huvudet. När händerna känns tomma på bikarbonat tar jag lite till och fortsätter massera. Försker arbeta metodiskt så jag får med hela huvudet. Till slut blir det nästan lite löddrigt.

Jag brukar låta masserandet ta några minuter, låt säga 4-5 minuter. Sedan tar jag ett vårdande balsam i längderna och låter sitta någon minut.

Bikarbonat är basiskt. Däröfr behöver man göra en sursköljning, av tex citronvatten eller vatten med äppelcidervinäger efteråt. Den behöver man egentligen inte skölja ur sedan, utan äppelcidern ger lyster, gör håret mjukt och är bra för hår med mjäll.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply