Chilitryfflar med cacao nibs

20121204-192816.jpg

Efter middagen gick vi ut och åkte snowracer i gropen. Vi träffade en klasskompis till Vilmer och hans pappa där också, så barnen hade en kompis att leka med ett tag. Lite blåsigt och mycket snö. Röda kinder och trötta ben. Nu är det kvällsfika som gäller. I kylen har jag ett gäng chilitryfflar, och dessa ska jag njuta av nu!

1 dl grädde värmdes
2 msk smör fick smälta i grädden
1.5 dl cocoa nibs som fick ligga i den varma grädden tills den smält något. (Den är ju ganska hård, så nästa gång ska jag nog mortla lite innan. )
50 gram annan mörk choklad fick också smälta ner
Lite torkad och smulad chili och några droppar stevia.

Min chili är så ända in i bängen stark. Det är så brutalt att man lätt misslyckas. Jag tog verkligen minilite, knappt synbart, och ändå blir det en bra styrka på det. Just med chili är det därför svårt att rekommendera mängd, man får prova sig fram.

Jag hällde bara lite i varje knäckform. Äter hellre många små 🙂

Ett mörk, kraftfull liten tryffel, utan mängder av socker. Bara det socker som fanns i mörka chokladbiten då….

Det lilla kakfaten är köpt på Indiska. det hade Jan med sig hem i fredags, köpt med 50 kr rabatt via Wrapp. Den kostar 79 kr och finns i rött också.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply