Chokladmousse med jordnötssmör

Vi har haft mysigt besök här idag efter lunch. Vilmers klasskompis med syskon och mamma. Mamman kör lchf just nu, så jag såg till att bjuda på något vettigt. Barnen fick vanliga semmelbullar, eftersom det fanns i frysen, medan vi mammor mumsade på lchf-chokladmousse. Jag tror den blev bra! Man verkar kunna göra på många olika sätt, men så här gjorde jag.

Jag knäckte 3 ägg och delade i gulor och vitor. Vitorna vispade jag hårt, gulorna rörde jag mest ihop. Jag vispade 3 dl vispgrädde ganska hårt. Jag smälte 100 gram mörk choklad (ICAs fairtrade 74%). Jag började med att blanda chokladen med äggulorna, sedan ner med det i grädden och rörde om och sist i med vitorna (nästan allt, kanske 2/3). Grädde och varma björnbär på.

Jag tog ur en del för att göra ett litet test också. Jag mjukade upp jordnötssmör, Kung Markattas ekologiska, och rörde ner i moussen. Då blir det en liten annan karaktär på det hela. Grädde och kakao på. Nästa gång tar jag mindre jordnötssmör. Jag tyckte jag tog bara lite, men ännu mindre funkar nog ännu bättre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Chokladmousse med jordnötssmör

  1. Teres
    21 februari, 2012 at 07:59 (12 år ago)

    Tack för den underbara mossen 🙂 den var sååååå god
    Kram på dej

Leave a Reply