En bild i timmen

Har bestämt mig för temat ”En bild i timmen”. Kan ju undra vem som bryr sig vad jag gör om dagarna. Brukar mer skriva saker jag tror andra kan ha användning och nytta av. Men ändå fått höra att jag gärna kan skriva mer om familjelivet, så här kommer min dag. Fyller på efter hand. Tryck på continue reading om du är intresserad.

Min dag i bilder. En timmen, närmare bestämt. Fyller på successivt, när tid finns.

1. Egentligen kunde nog första bilden ha tagit 5.17, för då var jag upp till Noria. Hon brukar bara vilja stoppas om lite, men idag tog jag chansen och tog med henne till vår säng. Där låg hon och gosade tills hon somnade om. mest mysigt, men visst får jag erkänna att jag gnällde lite när hon pillade mig på ögonen precis när jag lyckats somna om. Så först bilden föreställer Bolibompa. Tur att det finns på helgmorgnarna. Glad över att barnen kan ligga kvar och gosa, att de inte måste upp direkt.

2. Kl 8.10 Dags för frukost med UNT, bostadsguiden och ring så spelar vi.

3. Noria har kommit igång med att leka affär. Fantastiskt bra lek. Kul och lärorikt men lite enervreranade ibland, när hon ropar ut i megafonen ”Kom och köp”. Köpte i alla en Allévobar och ett glas vatten av henne innan jag åkte.

4. Kl 10.15 Invigning på Mattsson guld. Ny, större butik. Camilla, Åkes dotter, arbetar där så självklart åkte jag dit. Chokladprovning från Annelie K mm. Köpte halsband och fick en goodiebag 🙂

5. 11.20 Är så sällan på stan, blir alltid Gränby. Och har därför också glömt hur tungt det blir med kassar utan kundvagn att stoppa dem i. Och också glömt hur dyrt det är på ICA city. Bodde ju mitt i stan förut och handlade där ofta. Men hade jul lovat smågodis hem, risgrynsgröt till söndagsfrukosten och ägg till min hemmagjorda glass ikväll. Köpte lite grejer till nästa hemmagjorde müsli också, från Risenta.

6. oj, råkade radera bilden. Inte så kul i vilket fall som helst, sittande själv på en bänk på stora torget och väntar på bussen. Klart som tusan att man alltid precis missat en buss….

7. Hemma igen. Kl 13.10Barnen myser här hemma, fortfarande i pyjamas, och med fotbad. Glada över godiset. Dags för kaffe och 2 små bitar geisha, min absoluta favoritchoklad när det kommer till ljus syndig sort!

8. Gör müsli kl 14. Tänkte vänta till en annan dag, men är så fixarsugen idag. Jag älskar att fixa i köket. Just därför borde vi komma till skott med våra tankar om köksuppfräschning. Vi har planerna, men för en gångs skull så tar vi lite tid på oss. Lika bra det kanske, när det är en ganska stor grej att göra.

9. Kl 15. Kollar och redigerar bilder på Vilmer. Noria var ju med Jan på fotojobb förra veckan. De bilderna blev så fina. Vi tänkte göra canvasbilder på henne, och vill nu få till en bra bild på Vilmer också. Vi väljer nog inte just denna bild, utan fortsätter fota när han har lust.

10. Kl 16 Noria och jag passar på att ta en promenad när solen tittade fram. Ganska skönt ute. Jag hörde fågelkvitter och såg vatten som droppade!

11. Kl 17. Barnen spelar lite. Lördagar är speldagar. Noria åker gummibåt på något adventure-spel till Kinect.

12. Kl 18. Dags att äta mat. Idag blev det carbonara med squash och havregrädde. Till det en champinjonsallad med vitlök och citron. Recept och ingredienser kom från Middax. Barnen åt jättebra. Under middagen kom de på vad de skulle leka. Mamma Mu. Så fort de ätit upp for de iväg för att leka denna nypåhittade lek. Vilmer är Kråkan och Noria är Mamma Mu.  De provar nya röster och tar kända citat från de skivor eller sagor som de ofta lyssnar på vid läggdags.

13. Kl 19.15 Idag tog vi en riktigt lång läggning. Först satt vi länge och läste i dagens inköp på bokrean. Första nyfikenboken. Mycket bra köp tror jag. Lagom svår fakta för dem, och massor av saker att diskutera.

14. Noria hoppade i säng först. Vilmer ville gärna se lite Postkodmiljonären med mig. Sedan fick han massage, med massageolja med lavendel för lugn och avslappning. Han tycker det är så skönt, och vill gärna att vi tar i lite. (förresten, kolla i de ögonfransarna!)

15. Kl 21. kollar film. Våga vägra melodifestivalen! Såg ” I himlen finns inga känslor” istället.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply