Tacogratäng med bl.a. quorn och färskost

Jag läste någonstans hur extremt vanligt det är med tacos på fredagarna hos barnfamiljer. Det gäller inte oss. Hos oss är nog lasagne vanligare. Vanliga tacos med hårda skal äter vi sällan och kryddmix i påse vet jag inte när vi hade hemma senast. Men idag är ett undantag. I veckans matkasse från middax ingick en rätt med både tacochips och kryddmix. Detta var några av ingredienserna i en vegetarisk tacogratäng.

Quornfärs stektes och kryddades med tacomix, vatten och krossade tomater. I botten av en ugnform la jag krossade tacochips och sedan quornröran ovanpå. Ovanpå det en röra med purjo, paprika, keso, färskost och vitlök. Den röran var gudomlig, passar lika bra som kall röra till grönsaker.

225 grader, ca 15 minuter. Till det var det en bönsallad med blandade bönor, purjo, lite krossade tomater, spiskummin, salt, peppar och cayennepeppar. Misstänkte att det inte skulle uppskattas av barnen ändå, så jag smackade på rejält med kryddor och istället lät jag några bönor slippa ner i just den röran. De bönorna fick barnen vid sidan om.

Vilmer tyckte det var en galen maträtt. Chips i maten…och inte ens på en lördag. Han tyckte det var gott dock. Noria åt bra hon också, men ville absolut pilla bort det vita ovanpå. Men ni vet den där mammafällan, den sitter jag i. Mamma äter upp det sedan. Som om jag behövde det liksom! Men gott!
Har du provat någon matkasse?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply