Farsdagsfika

20121111-131816.jpg

Trevligt och fartfyllt farsdagsfika är över. Efter tårta från oss och muffins från Carro var sockernivåerna på topp och barnen blev så där ettriga och glada. Tills energin var slut, lillkusinen måste sova, och förmodligen morfar också 🙂

Tobleronetårta, rysligt snabbt framfixad eftersom gårdagen var full med annat och morgonen kort eftersom pappa kom redan vid 9.30.

Tårtbotten gjord enligt principen lika delar. På ett lager hade jag tobleronefluff, gjord på värmd grädde och toblerone, som kylts under natten och vispad på morgonen. På andra lagret hade jag god ekologisk blåbärssylt och en halv mosad banan. Sedan täckte jag med resten av tobleronefluffet och skrev far med chokladsås.

En dag som denna, när vi firar tre fina pappor får man allt unna sig lite sött. Men nu ska jag ta itu med mig själv igen och dra ner på det goda. efter en vecka då jag varit hängig har det inte ätits så mycket, vare sig nyttigt eller onyttigt. Det tog jag tyvärr itu med igår då jag ”råkade” slurpa i min julmust. Varför köper karl hem sådant? Barnen gillar det ju inte, och jag behöver det inte. Han får gömma resten av flaskorna för mig 🙂

På mässan igår hittade jag så mycket inspirerande, jösses vad jag går igång. Jag vill prova allt. jag vill prova riktigt fina drinkar, med spirulina och blåbärspulver bland annat. Jag vill detoxa också, men vet inte riktigt hur man gör. Man måste nog vara riktigt påläst och konsekvent. Tips??

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply