Fika och loppis

Anna med familj kom över strax före 10. Vi skulle fika lite ihop innan det var dags för loppis i Årstaskolan.

Barnen tycker mycket om att träffa dem. Vilmer och Alexander leker ofta fint ihop och sitter och småpratar ihop. Idag fick de spela ihop, eftersom det är lördag 🙂

Kom sedan hem med några fina fynd från loppiset, hello kitty-tröja, enfärgad tunika och skotskrutig kjol till Noria, och jeans med mudd till Vilmer. Barnen fick chans att köpa något eget för sin pengar och valde några grejer de med. men allra bäst tyckte Noria att ponnyridningen var. Hon fick syn på dem direkt, och var först upp på den lilla hästen.

Nu ska vi softa en stund. Jag ska ge mig upp på vinden och kolla vad jag kan hitta. Sist jag var upp hittade jag mjölkkannan på bilden. När den hamnade på vinden kändes den grymt mossig. Nu 6.5 år senare känns den lagom shabby chic och tas ner! Jag har en spännande bok i lurarna, ”Sankta Psyko” av Johan Theorin. Det kryper lite imig, mycket psykologiskt och med barn inblandade. Jag känner mig lite världsfrånvänd, och kan lika gärna lufsa runt på vinden samtidigt som jag lever mig in i boken.

Chokladkakor med M&M:

125 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
1 dl bra kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 påse Non stop

1. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, socker, ägg och vaniljsocker i en skål med elvisp eller i en matberedare så det blir en krämig smet.

2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda. Häll ut på mjölad bänk/bord. Arbeta och rulla degen till en rulle. Skär i ca 35 bitar.

3. Lägg ut kakorna glest på plåtar med bakplåtspapper. Kakorna kan flyta ut lite.
Placera M&M (eller nonstop) på varje kaka.
Grädda kakorna i ca 12 minuter. Låt svalna på ugnsgaller.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply