Fika på halloween

20121031-170022.jpg

Teres och barnen kom hit idag. Med sig hade de goda kycklingwraps till lunch till oss alla och vi stod för fikat. Hon hade med sig så fina mössor till barnen också. Jösses, så bortskämda vi blev. Mer om dem senare! Se till att tävla om en egen mössa.

Jag bjöd på små muffins som jag bakade förra helgen eller så. De är riktigt nyttiga, gjord nästan enbart på kokosmjöl och mandelmjöl, kokosmjölk. Tyvärr skrev jag aldrig ner exakt hur jag gjorde, men ungefär så här. Prova dig fram och tipsa mig tillbaka om du får till det bra!

120 gram rumsvarmt smör, 3/4 dl kokosmjölk och knappt 1 dl råströsocker + några droppar stevia vispades ordentligt. Sedan rörde jag ner 3 ägg, ett i taget. Sedan torra varor, 2 tsk bakpulver, lite mandelmjöl och så 1 dl kokosmjöl + lite kokosflingor. Avslutade med lite vetemjöl, då jag vet att kokosmjöl binder lite dåligt. Jag äter ju inte enligt LCHF och är inte rädd för lite mjöl, så länge jag vet att jag dragit ner lite efter förmåga 🙂

Jag valde att sätta dem i folieformar, då de blir rejält krämiga.

Idag dekorerades alla utom två med sötsaker. Frosting, nonstop och en spindel av choklad, som jag gjorde igår med min fina spritser.

Efter lunch och fika åkte hela gänget till Leos lekland.

Ställer mig lite frågande till det här med Halloween. Å ena sidan tycker jag att mycket är kommersiellt, inte vår tradition ens. Å andra sidan tycker jag ju om att göra något speciellt vid tillfälle. det som går att firas ska firas, så att säga. För att bryta av från vardagen. Inga konstigheter, det ska inte kosta. Det vi köpt är prydnadspumporna, och en lila hatt. Hatten passar ju som utklädnad året runt, och pumporna hade jag nog velat ha ändå, just för att jag ville ha lite färg på bordet. Resten är vanligt hemmabakat, bara med en liten halloweentouch!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply