Fiskgryta med saffran

 

  

Vi har haft Amanda och Janne här på middag ikväll. Barnen blir så klart helt till sig, massor av uppmärksamhet. De fick igång två olika spel, kullerbyttor, rida häst, flyga flygplan mm Det märktes dock att de var lite trötta framåt kvällen, eftersom båda sov lite krassligt med hosta i natt.

Bjöd på fiskgryta med saffran. Det blev riktigt gott. Jag gjorde någon variant av en annan jag gjort förut. Har man gjort en rätt några gånger vågar man ju ändra i den också. Jag valde att göra den i ugnen idag, eftersom torkfiléerna jag köpte var så tunna att jag var rädd att de skulle koka sönder.

Tidigare under eftermiddagen stekte jag en lök, en vitlöksklyfta och ca 10 cm purjolök i smör, hällde på ca 1.5 dl vitt torrt vin, 2 dl vispgrädde, 1 dl creme fraish, 1 msk fiskfond, 1 tsk sambal oelek, lite salt och 1 gram fin saffran och lät detta puttra ett tag.

När det var dags för tillagning la jag fiskfiléerna i en ugnsform och ställde i ugnen 180 grader 5 minuter. Hällde sedan på såsen och lät stå i ugnen ca 20 minuter innan jag la ner räkor och lät stå några få minuter till.

Jättegott med krispig grönkålssallad med äpple och granatäpple. Jasminris till- rena lyxen bara det 🙂

Pepparkaksmuffins till kaffet. Sådana har jag många av i frysen, bara att ta fram och dekorera. Idag gjorde jag frosting på kesella, philadelphia och florsocker, med jordgubbskulor på.

Ugnsformen fick jag av mamma och Åke igår, i tidig födelsedagspresent. Jag gillar den mycket 🙂

Barnen fick ett nytt spel i julklapp, Shave the sheep, ett legospel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply