Fisksoppa med curry och linser

 

 

Ännu en fisksoppa! Soppa är en bra middag när man inte riktigt vet vad man ska göra, för man kan ju ha i liten vad man hittar.

Började med att bryna en rödlök i olivolja, lite chiliolja och nästan 1 msk curry. Hällde på 1 dl okokta röda linser, 2 dl vatten, 1 dl lättcreme fraisch och 2 dl kokosmjölk, och saltade lätt. Sedan fick det koka ca 8 minuter innan jag lade ner röd paprika och torskfilé i kuber.

Jag tänkte att barnen behöver vid sidan om denna gång, så jag kokade kornris till. På deras tallrik la jag då upp kornris, fisk- och paprikabitar och lite fin gul sås. På min och Jans tallrik blev det lite kornris i botten och så massor med soppa över. Kornriset gifte sig med linserna och hakade fast i varandra, simmandes i den gyllengula såsen (som Ernst kanske skulle uttryckt det 🙂 )

Twisted Thistle IPA

Barnen åt bra. Den här gången hade jag inga grönsaker till, vilket vi annars alltid har. Men med massor av morot och ärter i pastasalladen och både linser och paprika i grytan tänkte jag att de klarar sig. Jag läste nyss en artikel om en undersökning som gjorts på ungdomar för att kolla kopplingen mellan folater (naturlig folsyra) och studieframgångar. Jag är glad att mina barn äter grönsaker. Vi har alltid presenterat olika typer av grönsaker och frukter, alltid hittar de en de gillar.  Helst vill de ha dem råa, färska. Ligger den i grytan kan de peta lite. Å andra sidan gör det ju inget, råa grönsaker har väl fler näringsämnen kvar? Det gäller att försöka hålla det intresset vid liv bara, för i vissa perioder kan barn bli mer kräsna har jag förstått…. Vilmer är något petigare på frukt faktiskt. Bland grönsakerna är det nog mest färsk tomat och rödbetor han itne gillar, plus oliver och andra lite mer udda saker. Frukt älskar han, om han får välja banan, päron, melon eller äpple….citrusfrukter och bär funkar inte. Jag undrar om det kan ha att göra med att han fick en massa kliande prickar av tomat och bär när han var liten?

Men undrar lite över hönan och ägget i den undersökningen 🙂

Till detta delade jag och Jan på en öl. Det är jag som valt den, mycket pga flaskan och för att jag blev nyfiken på tistelsmaken. Jag är inte mycket förtjust i öl egentligen, men denna var riktigt god.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply