Fisksoppa med saffran och fänkål

Idag äter vi fisksoppa här hemma. En riktig godin med saffran och vitt vin. Bland det godaste jag vet. Jag har aldrig lagad bouillabaisse med musslor, men min variant duger. Eller min och min, jag googlar ju runt bland recepten och gör min egen variant utifrån tesen ”Kan man göra på så många olika sätt verkar inget bli fel”.

Jag stekte en scharlottenlök, två vitlöksklyftor och fänkål. Hällde på 1 dl creme fraiche, 1.5 dl grädde, 1 dl vitt vin och 2 dl vatten+1 msk fiskfond, 2 msk tomatpuré och lite persilja. Sedan mortlade jag saffran och hade ner i såsen. Detta fick koka ihop sig lugnt och stilla innan jag la ner färsk torskfilé som fick koka sig klar. På toppen  räkor och lite strimlad purjolök.

Jag blir alltid lite full i skratt när jag tänker på fisksoppa, eftersom scenen från Änglagård dyker upp.

Komma här med era jävla storstadsfasoner och sätta oss på pottan med auberginer och bouillabaisser. Vi kan inte ha så exklusiva råvaror här. Ni får hålla till godo med falukorv och köttbullar som alla andra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply