Första advent

20121202-115822.jpg

Vi har haft pappa hit på fika. Vi passade på att ha lite bagarstuga. Inte för att pappa bakar direkt, men tror ändå han uppskattar julstöket 🙂

Vi mumsade i oss saffransbullar, som blev på tok för stora, men det lär gå det också. Jag fyllde dem med mandelsmör, riven mandelmassa och lite flytande smör och raps. Jan hade med sig söta bakformar höromveckan efter en kampanj de haft med IKEA Uppsala och deras fritidsgårdsprojekt. Det blev lite över och dessa söta formar blev perfekt idag, eftersom jag inte hade köpt några andra större bullformar.

Pepparkaksbak är också avklarat och nu återstår bara att ”klistra” ihop pepparkakshusdelarna.

Eftersom jag är som jag är måste jag passa på att göra julköttbullarna också, nu när ugnen ändå är varm.

Vi har planer på att åka ner på fyrverkerierna i eftermiddag och kanske ta en mysig fika innan. Undrar om det är något speciellt adventsfika någonstans? Jag tycker att fyrverkerierna är en fin tradition i Uppsala, och jag vill att barnen får ta del av det som erbjuds. Vad har du för planer för dagen?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Första advent

  1. Carro
    2 december, 2012 at 12:37 (11 år ago)

    Har du kvar din Dubai-saffrans-kontakt? Det saffranet var finfint! Åh, är fyrverkerierna idag!? Hade varit nåt det men det får bli nästa år! Tufflan är skruttig än men slutat spy tack å lov. Hon har fått i sej vätskeersättning!

    Ha det så mysigt på stan och pussa V & N från oss!

Leave a Reply