Första rätten från Mathem.se

Igår kväll kom vår första kasse från Mathem.se. Eller kasse och kasse, det kom 3 kassar. Jag hade ju passat på attkasta ner lite andre grejer i kassen också, så nu slipper vi nog handla på ett tag.

Idag gjorde vi den första maträtten. Barnen fick rösta vilken de ville prova först. Inte konstigt att de valde just kycklingspetten 🙂

Kycklingfilé som skars i mindre bitar och kryddades med 1 msk nyriven ingefära, 2 pressade vitlöksklyftor, skalet från en halv lime, salt, olja, peppar och lite honung. Bitarna sattes på spett och fick sedan stå en kvart i ugnen på 225 grader. Till det hade vi jasmineris, mums! Lite väl vitt, men då handlar det väl mer om att försöka ta bara lite.

Vi hade också limeyoghurt gjord på 2 dl turkisk mezeyoghurt med 1/2 pressad lime och resten av skalet, salt, peppar och en halv tsk honung.

En tomatsallad med hackade tomater, riven rödlök, hackad färsk spenat, pressad citron (fast jag tog lime, synd att slänga halva) olivolja, en pressad vitlök salt och peppar.

Noria, jag och jan åt så mycket det gick, så gott. Vilmer tyckte riset var godast, och åt sedan sin kyckling också efter att jag skrapat av lite av det gröna. Han är inte så vidare värst förtjust i citrus så det blev nog lite väl mycket lime för hans del.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply