Fredagmiddag

Idag kom vi hem i skaplig tid, jag och barnen. Efter att ha hackat lite is på uppfaren fick de sin traditionsenliga fredagsmysglassstrut och jag satte igång med middag. Jag bestämde mig för att helsteka fläskkarrébiten i ugnen och det tar ju sin lilla tid. Jag tog vad jag hade hemma och blandade olivolja, kinesisk soja, rödvin, vitlök och italienska örter och hällde det över köttbiten och lät den sedan stå nästan 2 timmar i 175 grader. Den blev så attans saftig.

Jag stekte sedan champinjoner, selleri i småbitar, purjo och skivad vitlök i olja och kokade samtidigt quinoa. När quinoan kokat klart la jag ner det i stekpannan och rev över lagrad ost.

Jag tog stekskyn och hällde på lite grädde och lite maizena och kokade upp till sås. Stekte också lite halloumi och fyllde på gårdagens sallad så den fick några fräscha mechesalladsblad. Och hällde upp saft och rödvin Vina Maipo i de små teglasen som passar så fint till vin också. Mycket lyckad middag. Restaurangmat kallade Jan det, och det är väl ett gott betyg. Vilmer sa att han älskade köttet och Noria åt upp det mesta av sin mat trots att hon är snorig och nästan lite varm, definitivt en förkylning på gång.

Nu är det popcorn som gäller!

En sak har jag dock misslyckats med totalt idag. Jag kokade mungbönor men glömde bort att de har kort koktid, så de blev överkokta och smulade sönder. Tänkte då gör aen bönröra på det, och hällde i olivolja och vitlök  och körde dem i mixer. Det blev inte gott och åker i soptunnan direkt. Ingen mer röra av mungbönor, tull röra passar kikärter helt klart bäst. Eller har någon provat att göra  någon annan god bönröra?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply