Fruktfrossa

På väg från tåget till bussen stannade vi till vid fruktmarknaden på Vaksala torg. När vi bodde i Fålhagen handlade jag där jämt, nu blir det inte lika ofta. Jag gillar verkligen att gå där och klämma och lukta. Perfekt att de lägger ut frukt utanför som är på gränsen till övermogen. den får man då riktigt billigt. Vi slog till på en ananas för en femma och tre mango för en tia.

Ananasen ska vi slurpa i oss till efterrätt. Ananas innehåller vitaminer och mineraler bland annat ett enzym som är bra för magen, blodtrycket och bihålorna och som motverkar inflammationer. Dessutom är den tropiska frukten vätskedrivande och mjukgörande för huden.

Mango är rik på betakaroten och en bra källa till C-vitamin och kalium. Den spar vi nog till frukost.

 Och så köpte jag avokado för de fina fetternas skull, citron till huden, körsbär eftersom Noria älskar det,  melon eftersom Jan älskar att göra water melon shake och som får oss att tänka på Thailand 2004, och några andra grönsaker och Honest Aid, en organisk fruktdryck som kan stå i kylen och vänta på nästa utflykt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on Fruktfrossa

 1. Elin
  23 juli, 2010 at 18:33 (14 år ago)

  Water melon shake vill jag ha recept på! Det lät intressant för en annan som älskar vattenmelon!

 2. Hanna
  23 juli, 2010 at 18:37 (14 år ago)

  Du, det är lättare än det låter! Vackert glas, fint sugrör, solsken….sedan is och vattenmelon i mixer. Så gott! Häll i lite vitt vin också, nu när det är semster och allt!

 3. Elin
  23 juli, 2010 at 20:50 (14 år ago)

  Toppen, då blir det en sådan nästa gång vi har vattenmelon hemma.

Leave a Reply