Fylld aubergine med köttfärs

När jag och Noria handlade idag pekade hon på aubergine och frågade vad det var. Det fick mig att stoppa två i kundvagnen för att visa hur de smakar också. Så fin grönsak, så fin att jag en gång färgade håret samma färg 🙂

Häromdagen köpte jag en för mig ny produkt på Årstahallen, Skånemejeriets Gratäng Creme Gröddost och peppar. Jag brukar inte köpa färdigkryddade grejer, men blev lite nyfiken och så var den jättebillig också.

Jag började med att dela aubergine, salta och lägga med den skurna sidan ner så att den beska saften fick rimma av. Sedan gröpte jag ur dem och stekte ihop med köttfärs, vitlök, chili och charlottenlök. På med gratängsåsen och så fyllde jag aubergineskalen. Avslutade med att riva parmesan ovanpå.

Jag hade dem i 225 gradig ugn till de var gyllenbruna, vilket tog ca 15-20 minuter. Fullkornscouscous och creme fraiche till. Det gick hem hos barnen också. Ett gott ekologiskt, krav- och fairtrademärkt vin till.

Efter maten spelade jag och Jan lite kort medan barnen lekte och ibland underhöll oss med musik.

Varje gång vi spelar kort (vilket jag bestämt att vi ska göra oftare) kommer det upp många nygamla uttryck från min barndom. Pappa spelar gärna kort och spelade mycket med mig som liten. Jag lärde mig rätt tidigt poker, chicago, plump och skitgubbe.
”Gift dig med en bonde, för du ger som en dyngspridare”
”Du har hört om damen som blandade ihjäl sig va”
”Sådant där blir man skjuten för i Chicago” (om att ge två kort i taget, eller liksom dela så att mottagaren ser korten under utdelning)

hade du turen att få lära dig kortspel som liten?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Fylld aubergine med köttfärs

  1. Teres
    21 oktober, 2012 at 16:23 (12 år ago)

    Låter ju hur gott som hällar muuuuuums

Leave a Reply