06
sep
2015
sep
2015
Glutenfri smulpaj med sukrin
categories: Bakverk och snacks, Familjelivet
Är ugnen varm måste det utnyttjas. Därför blev det en äppelpaj också, efter köttet, kycklingen och knäcket. Den mumsade vi på till kvällsfika.
Jag tog helt enkelt lite av varje, lite i taget och resultatet blev bra 🙂
3 äpplen
2 dl glutenfritt havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
150 g smör
3/4 dl sukrin
kanel
strandnypon
lucumapulver
honung
Jag mixade nötter, kokos och solroskärnor. Ner med smöret i mixern också ett tag, innan jag blandade allt med havregrynen och sukrin. Äppelklyftorna kryddades med strandnypon, kanel och lite lucumapulver innan jag fördelade smulet ovanpå. Sedan ringlade jag lite honung ovanpå och gräddade i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.

Helhetshälsa
8 september, 2015 at 11:38 (10 år ago)Mums!