Grodda mungbönor

Flera gånger har jag satt igång att grodda bönor, men någonstans längs vägen har jag glömt skölja eller vattna. NU ska jag se till att komma ihåg det. Jag rotade igenom skafferiet och insåg att jag ju har massor med saker som går att grodda. jag börjar med mungbönor. Hoppas hoppas att jag kommer ihåg dem den här gången. Chansen ökar ju när man är hemma mer.

Pröva att grodda sojabönor eller mungbönor. De är  utmärkta komplement till salladen för att öka på innehållet av mineraler, vitaminer och gelbildande fibrer. Groddade sojabönor bör man förvälla innan de ska ätas, eftersom de innehåller mycket lektiner. Groddade mungbönor behöver man däremot inte förvälla, eftersom lektinerna försvinner under groddningen. Gi viktkoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply