Lyckad köttfärssås med morot och osynliga röda linser

Köttfärspaketet till köttbullarna var gigantiskt. Så mycket köttbullar ville jag inte trilla. Så jag sparade lite frusen köttfärs i kylen till idag. Gott om tid hade vi också, så såsen fick stå och puttra ett bra tag.

Stekte köttfärsen ihop med en gul lök och 2 stora pressade vitlöksklyftor. Hällde över i en större kastrull och hällde på en tetra av ICAs tomatpuré med basilika, ett par dl vatten, en köttbuljongtärning, timjan och basilika från kryddhyllan och så en dryg dl röda linser. En lite större variant med koktid på 30 minuter.

När det kokat ihop funkade linserna som redning, de syntes inte ens. Så ingen redning behövdes alls och jag skippad grädde och andra mjölkprodukter helt också. Serverade fullkornsspagetti till, lite till mig desto mer till de andra.

Hade lite vin kvar i tetran, precis lagom liten skvätt till maten. En riktig italiensk rätt kräver vin!

Bästa alternativet är ett glas vin eller två. Kolhydratinnehållet mellan rött och vitt vin skiljer sig inte nämnvärt åt. Rött vin innehåller lite mer antioxidanter än vitt, däremot ska man inte se vin som ett sätt att få i sig antioxidanter. Rött vin 72 kcal / dl Gi viktkoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply