Gröt på rågflingor

Jag köpte rågflingor att ha till müslin. När jag öppnade förpackningen insåg jag att jag nog aldrig köpt rågflingor förut. På förpackningen stod det hur man gör gröt på dem också så jag provade för första gången i morse. I den här familjen äts det mycket gröt, havregryn varje vardag. Risgrynsgröt är lyx för barnen och fås bara någon dag på helgen. Jag skulle aldrig skicka dem till förskolan med risgrynsgröt i magen.

Gröten på rågflingor tog betydligt längre tid att göra, 10-15 minuter. Men det smakade rätt bra. Mindre smak än havregryn, nästan ingen smak men heller inte svår att äta. Så det gör vi om. Nu ska jag bara klura ut hur jag ska göra den mer ”spännande”. Tips kanske?

Jag ska även prova att blanda råg och havre till barnen.

Saltå Rågflingor är biodynamiska och framställs av hel råg som ångats och valsats till flingor. Hela kärnan med grodd och kli är med, vilket gör dem rika på järn och andra mineraler samt massor med nyttiga fibrer. Saltå kvarn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply