Havrepannkakor med äpple och kanel

Lördagsmorgon. När jag morrat klart över det faktum att jag väcktes före 7, trots att jag också låg vaken en halvtimme vid halv 5 så piggnade jag till och tillfället i akt och ställde mig i köket. Vill inte äta gröt idag och blev lite inspirerad av mina kikärtspannkakor igår. Idag blev det frukostpannkakor!

2 1/2 dl väl mixade havregryn blandades med 3 ägg och 1 tsk bakpulver och kryddades med kanel och lite salt.
Jag rev ner 2 halvstora äpplen från svärföräldrarnas trädgård.
Sedan hällde jag på mjölk tills det kändes lagom tjockt. Ska vara ganska tjockt.  Jag avslutade med lite vanligt vitt mjöl ca 1/2 dl, men det går att hoppa över helt för den som undviker gluten eller vitt mjöl helt.

De blev supergoda. Lagom ”tunga”. Barnen åt två var, ihoprullade med lite äppelmos mellan. Jag själv lyxade med lite rårörsocker

Sockerrör är ett upp till 4 meter högt ståtligt gräs, vars märg används till framställning av socker. Rårörsocker eller Demerara, som det också kallas, är ett gulbrunt socker med rik arom från sockerrör. Det är inte lika hårt raffinerat som vitt socker och innehåller därför fortfarande mineraler och spårämnen. Saltå kvarn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply