Helstekt fläskkarré med ljummen matvetesallad

Helt fantastiskt gott blev det. Barnen åt massor och vi hade en intressant diskussion. Vi pratar mycket om mat med barnen, om man som är i, hur nyttigt det är, vad det gör med kroppen osv medan vi äter. Idag pratade vi om hur kul det är att laga mat när de äter så bra. ”Ja, tänk om ni bara lagade sådant som ni gillar” sa Vilmer och jag började tänka att det är ju faktiskt det vi gör. Vi lagar sådant som vi vuxna gillar, vi äter inte barnmat. Däremot kan vi anpassa. Som idag tex la jag lite matvete på deras tallrikar innan jag hällde ner resten i salladen, ifall de nu inte vill ha just ruccola. De serveras alltid samma sak, men sedan kan vi komplettera så det finns att välja på. Har vi bara en kryddig oljig sallad med vinäger i ställer jag fram en tallrik med morot, gurka, paprika osv också, så kan de ta där. Men brukar inte påpeka så högt att ”det här är till er barn, och det här är för vuxna”.

Idag slängde jag in en hel liten bit karré i ugnen, penslad med olja, soja, asiatiska frysta örter och lite chili. 175 grader till ca 80 grader. När det var ca 15 grader kvar hällde jag på lite grädde och köttbuljong i botten av ugnformen.

I salladen hade jag ruccola, mechésallat och lit blandad salladsmix. Medan matveten var varmt hällde jag den på toppen och smulade lite feta ovanpå. Sedan lät jag mina munggroddar koka lite i saltat vatten, ca 5minuter och la dem sedan på salladen. De blev lite sötare och lenare i smaken när de kokat.

Ingen svår maträtt alls. Inte lång tid i köket, det mesta sköter ju sig självt.

Matvete är ekologiskt fullkornsvete från vårt närområde. Smaken är fyllig och kornen har ett behagligt tuggmotstånd. Matvete är ett av våra nyttigaste matgryner och innehåller många viktiga näringsämnen. Högt innehåll av kostfiber bidrar till normal tarmfunktion. Mustigt, mättande och gott. frebaco

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply