jan
2011
Nya variant av pannkakor, med havre, psylliumfrön och hasselnötter
Pappa var här på förmiddagen och det blev en sen förmiddagsfika efter en sen fruksot. Ingen så hungrig och inget självklart att äta gick att hitta i kylen. Men ägg i massor har vi, så det fick bli några pannkakor. Ännu en variant med bara lite vitt mjöl.
3 ägg
lite salt
2 dl havregryn, 1/2 dl psylliumfrön, ca 25 hasselnötter kördes i mixern
1 dl grädde
1,5 dl vetemjöl
Sedan hällde jag på mjölk tills det kändes lagom tjockt.
De blev goda, nötig, matig smak. Gott med lingonsylt till.
Psylliumfrön är ett litet välgörande frö som går att använda till massor, eftersom det knappt märks. Jag brukar ha dem i smoothie, på filen, ibland i gröten. Ibladn har jag bara sköljt ner dem med lite vatten. Bra för magen, sänker GI och ger mättnad. Läs mer om dessa små rackare här.