Helstekt karré med bönsalsa

 

Jag har lyckats ganska bra med maten idag. Alla riktiga mål har varit väldigt kolhydratsnåla, men har å andra sidan unnat mig fika. Men det är så livet bör vara. Man får väga vad som är värt mest. En fika med fint sällskap är mer värt än ett gäng potatisar, eller frosties till frukost 🙂

Karrén stekte jag först lite lätt bara i stekpannan och droppade sedan basilikaolja på den och la i en form. Högg små hål som jag fyllde med småbitar vitlök. Kryddade med basilika och flingsalt och ställe in i 175 graders ugn till ca 80 grader. Vi blev dock så himla hungriga att vi skar den i skivor mot slutet och lät skivorna bli färdiga istället.

Salsan gjrode jag på mungbönor och adzukibönor som jag kokat förut och haft frysta. Jag hackade körsbärstomater, klippte ner persilja och röd basilika och hällde på basilikaolja och honungsvinäger. Passade bra till köttet och lite sås, saknade inte potatisen som övriga familjen åt.

Adzukibönor är rika på protein, fibrer och mineraler. Det är en god och lättsmält liten böna som passar till grytor, soppor och sallader eller i biffar och pateér. Gärna med starka kryddor. 

Mungbönor är en snabbkokt liten böna som är rik på protein, mineral och kostfiber.
Används i grytor, soppor och sallader.  Saltå kvarn

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply