Hemmagjord gräddig jordgubbsglass

jordgubbar

Just nu står glassen i frysen. Jag gjorde ungefär som sist förutom att jag hade i 2 extra äggulor. Eftersom jag ändå skulle göra maränger hade jag gulor extra. Så 4 gulor vispades med lite florsocker och 2 vitor med lite fruktsocker. Jag försökte hålla ner sockret ännu mer eftesom det kändes sött ändå och eftersom svärfar är diabetiker. 2 förpcakningar med arlas jordgubbsvispgärdde (som ju är söt i sig den med) vispades. I den rörde jag frysta jordgubbar som jag mixat.

Den ska frysas i 5-6 timmar, så själva frysningen får fortsätta i Vilan.

Svärmor fyller år idag och bjuder på fika vid 15. Sedan har vi lite knyt med Jans bror och familj också, där i Vilan. Martin fixar potatisgratäng till alla och jag tänkte alltså fixa jordgubbsglass och rosa maränghjärtan. De kommer i nästa blogginlägg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply