Hemmagjord inpackning med honung, aloe vera och avocadoolja

Idag har jag ett väldigt mjukt och blankt hår. Vi var bara hemma hela eftermiddagen igår och jag tänkte hoppa i badet senare på kvällen, så jag passade på att kladda ner håret ordentligt. Ungefär lika stora delar avokadoolja, honung och aloe vera. Dränkte tofsen med det och strök lite vid det spröda håret uppepå och vid luggen. Sedan satte jag en plastpåse rutn och lät det sitta i över en timme.

Avocadoolja är, enligt mig, en lagom fet olja. Den suger in och är samtidigt ganska lätt att tvätta ur sedan. Det behövdes i alla fall inget annat än no poo-godkända grejer. För att låta skonsammare produkter, tex balsam göra håret rent krävs egentligen mest tid och lite massage. Om man bara låter balsamet sitta i tillräckligt länge och sedan masserar hårbotten ordenligt och sköljer länge så löser man upp fett och får håret rent. Min avocadoolja kmmer från bodystore och kostar 55 kr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Hemmagjord inpackning med honung, aloe vera och avocadoolja

Leave a Reply