Hemmagjord müsli

Rostade lite müsli härom kvällen. Det ör inte alltid det blir helt bra, lär mig fortfarande. Att få det rostat är ju inte svårt, men att få det så där crunchy och klumpigt är svårare. Tips någon?

Det här blev dock rätt bra. Inte så klumpigt, men god smak och lagom rostat.

3 dl rågflingor, 3 dl havregryn, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpakärnor, sesamfrön och psylliumfrön ströddes på en plåt. Sedan kokade jag upp 1 dl vatten, någon matsked honung, lite sirap och lite socker som jag sedan droppade på flingorna på plåten. Ugnen var 200 grader varm. I den värmen fick det stå ca 10 minuter innan jag rörde om och sänkte till 100 grader.

Nu idag, till frukost, ska jag hälla på torkade äppelbitar och russin. Nötter hade vi tyvärr inga hemma. Äter ypghurt och müsli idag, klarar inte gröt efter en rörig varm natt med åska och mardrömmer (Noria som drömmer). Dessutom ska vi ut på vift jag och Noria, och då blir det allt lite mer spänt och inte lika hungrigt vid frukosten. Vi äter dem i våra nya tallrikar. När vi var på Thuns häomdagen köpte vi ett gäng djupa tallrikar i samma serie som våra vardagstallrikar. Gillar dem mycket, och priset gillar jag också, 29 kr/styck.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply